Hoe kun je whatsapp berichten lezen zonder te openen?

 Hoe kun je whatsapp berichten lezen zonder te openen?

Er zijn verschillende manieren om WhatsApp-berichten te lezen zonder ze te openen, wat handig kan zijn om je leesbevestiging (blauwe vinkjes) niet te activeren als je nog niet klaar bent om te reageren. Hier zijn een paar methodes:

1. Meldingsvoorvertoning

De eenvoudigste manier om een bericht te lezen zonder de app te openen, is via meldingen. WhatsApp toont standaard een voorvertoning van berichten in je meldingsbalk wanneer je een nieuw bericht ontvangt. Je kunt de meldingsinstellingen aanpassen om meer of minder tekst te tonen:

  • Android: Ga naar Instellingen > Apps & meldingen > Meldingen > WhatsApp. Hier kun je aanpassen hoeveel inhoud van het bericht zichtbaar is in de meldingsbalk.
  • iOS: Ga naar Instellingen > Berichtgeving > WhatsApp en pas de opties voor voorvertoningen aan.

2. Widget op het startscherm

Op veel Android-telefoons kun je een WhatsApp-widget aan je startscherm toevoegen. Deze widget toont een voorvertoning van je recentste berichten zonder dat je de app hoeft te openen.

  • Om de widget toe te voegen, houd je een lege plek op je startscherm ingedrukt, tik je op ‘Widgets’, en selecteer je de WhatsApp-widget. Deze kun je vervolgens naar je startscherm slepen.

3. Vliegtuigmodus

Een andere methode is het gebruik van de vliegtuigmodus. Wanneer je een bericht ontvangt en je wilt dit lezen zonder dat de zender ziet dat je het gelezen hebt, activeer je de vliegtuigmodus:

  • Open WhatsApp terwijl je telefoon nog steeds in de vliegtuigmodus staat, lees het bericht, en sluit de app volledig af (vanuit de recente apps).
  • Schakel daarna de vliegtuigmodus uit. Omdat je de app hebt gesloten voordat je offline ging, wordt de leesstatus niet bijgewerkt.

4. WhatsApp Web

Als je WhatsApp Web gebruikt, kun je de cursor boven een chat plaatsen zonder deze te openen. Een kleine voorvertoning van recente berichten zal verschijnen, wat je de mogelijkheid geeft om ze te lezen zonder dat de blauwe vinkjes verschijnen.

Tips

  • Bedenk dat het uitzetten van leesbevestigingen voor alle chats ook een optie is. Je kunt dit doen in WhatsApp door naar Instellingen > Account > Privacy te gaan en de “Leesbevestigingen” uit te schakelen. Let op: dit geldt dan voor alle contacten en je kunt zelf ook niet meer zien of anderen je berichten hebben gelezen.
  • Wees je ervan bewust dat sommige methodes, zoals het lezen van berichten in de vliegtuigmodus of via meldingen, beperkingen hebben, zoals het niet kunnen zien van alle berichten of het niet kunnen laden van afbeeldingen of video’s totdat je de app opent.