Ga je binnenkort barbecueën? Dit is hoeveel vlees je ongeveer nodig hebt

 Ga je binnenkort barbecueën? Dit is hoeveel vlees je ongeveer nodig hebt

De zon schijnt, de lucht is blauw en de geur van houtskool hangt in de lucht. Het is barbecue seizoen! Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of een beginner in de wereld van barbecueën, één van de meest prangende vragen die zich voordoen, is: “Hoeveel vlees moet ik eigenlijk kopen?” We willen immers niet dat onze gasten met een knorrende maag naar huis gaan. In dit artikel gaan we dieper in op welk vlees je moet selecteren en hoeveel je nodig hebt om jouw barbecuefeest tot een onvergetelijk succes te maken.

Het belang van variatie

Een geweldige barbecue draait niet alleen om een sappige steak of een perfect gegrilde kipfilet. Het draait allemaal om variatie en het aanbieden van een scala aan smaken om je gasten te verrassen en verwennen. Hier zijn enkele vleessoorten die je zeker moet overwegen:

1. Steaks

Steaks zijn altijd een publiekslieveling. Kies voor een mix van ribeye, entrecote en t-bone steaks om de liefhebbers van rood vlees tevreden te stellen.

2. Worstjes

Niets zegt “barbecue” als sissende worstjes. Ga voor een assortiment, zoals varkensworstjes, runderworstjes en zelfs vegetarische opties voor degenen die geen vlees eten.

3. Kip

Kip is veelzijdig en geschikt voor elke smaak. Marineer en gril drumsticks, vleugels en kipfilets voor een heerlijke variatie.

4. Vis

Vergeet de visliefhebbers niet! Zalm, garnalen en zelfs hele vis kunnen op de barbecue worden bereid voor een frisse smaak.

5. Vleesvervangers

In deze tijd van toenemend bewustzijn over duurzaamheid en vegetarische opties, is het een goed idee om vleesvervangers aan te bieden, zoals groenteburgers, tofu-steaks en seitan worstjes. Zo kan iedereen genieten, ongeacht hun dieetvoorkeuren.

Hoeveel moet je kopen?

Het juiste aantal vleeswaren kopen is essentieel om voedselverspilling te voorkomen en ervoor te zorgen dat niemand met honger naar huis gaat. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid vlees:

1. Reken op 200-250 gram vlees per persoon

Een goede vuistregel is om ongeveer 200-250 gram vlees per persoon te rekenen. Dit geeft iedereen voldoende om te genieten zonder overdadig te zijn.

2. Stem af op je gasten

Houd rekening met de voorkeuren van je gasten. Als je weet dat je vrienden dol zijn op steaks, koop dan wat extra steaks. Als er vegetariërs aanwezig zijn, zorg dan voor vleesvervangers zoals portobello of vegetarische worstjes.

3. Voeg extra toe voor de zekerheid

Het is altijd beter om te veel te hebben dan te weinig. Voeg 10-20% extra vlees toe aan je berekeningen om onvoorziene omstandigheden zoals grotere eetlust of onverwachte gasten aan te kunnen. Als je gebruikmaakt van een vleespakket bbq dan is er meestal al rekening gehouden met de juiste hoeveelheid vlees.

Barbecueën met stijl

Nu je weet welk vlees je moet kopen en hoeveel je nodig hebt, is het tijd om te pronken met je grillvaardigheden. Zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan smaakvolle marinades en sauzen bij de hand hebt om je vlees mee te verfraaien. Denk aan knoflookboter, barbecuesaus, chimichurri en meer.

Het geheim van perfecte grillstrepen

Naast het kiezen van het juiste vlees en de juiste hoeveelheid, is de grilltechniek van cruciaal belang voor een geslaagde barbecue. Vergeet niet om je grill goed voor te verwarmen en deze regelmatig in te oliën om te voorkomen dat je vlees blijft plakken. Draai je vlees slechts één keer om voor die perfecte grillstrepen.

Hopelijk helpt deze informatie om jouw barbecue perfect te laten verlopen. Wil je online bbq vlees bestellen? Overweeg dan deze website eens. Eet smakelijk!