8 atleten die naast hun sport nog andere carrières hebben

 8 atleten die naast hun sport nog andere carrières hebben

Sport is voor veel atleten een passie die hen naar het hoogste niveau van prestaties drijft. Echter, sommige atleten vinden dat hun sport niet hun enige roeping is en dat zij ook andere carrières kunnen nastreven. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met 8 atleten die naast hun sport nog andere carrières hebben. Lees verder om te ontdekken hoe zij hun passies en talenten combineren om een succesvolle carrière buiten de sportwereld op te bouwen.

Tim Duncan

Tim Duncan was jarenlang een NBA-basketballer en behoort tot de grootste spelers aller tijden. Na zijn pensionering in 2016 besloot hij echter om zijn passie voor auto’s te volgen en opende hij zijn eigen autogarage in San Antonio, Texas genaamd BlackJack Speed Shop. Naast auto’s is hij ook actief als eigenaar van een sportwinkel en investeert hij in vastgoed. Tim heeft bewezen dat je na een carrière als atleet niet per se in de sportwereld hoeft te blijven om succesvol te zijn.

Shaun White

Shaun White is een snowboarder en skateboarder, maar wist je dat hij ook muzikant is? Hij is de leadzanger en gitarist van zijn eigen rockband, Bad Things. Naast muziek is hij ook eigenaar van zijn eigen bedrijf, Shaun White Enterprises, dat actief is in diverse markten zoals sportartikelen en kleding.

Venus Williams

Venus Williams is een tennislegende en is inmiddels actief op het hoogste niveau van de sport voor meer dan twee decennia. Echter, Venus heeft ook haar passie voor mode gevolgd en is inmiddels een succesvolle ondernemer in de modewereld. Ze heeft haar eigen modelijn, EleVen, die zich richt op sportkleding en mode voor vrouwen.

Hope Solo

Hope Solo is een voormalig Amerikaans voetbalkeeper en Olympisch kampioen. Na haar pensionering heeft ze echter ook een carrière als televisiepresentator en commentator opgebouwd. Ze is regelmatig te zien als commentator bij grote voetbaltoernooien en presenteert daarnaast haar eigen podcast over sport en politiek.

Michael Jordan

Michael Jordan is een van de meest bekende basketbalspelers aller tijden en heeft na zijn pensionering een succesvolle carrière opgebouwd in de zakenwereld. Hij is de eigenaar van de Charlotte Hornets, een NBA-team, en heeft zijn eigen merk, Jordan Brand, dat actief is in de mode- en sportwereld.

Usain Bolt

Usain Bolt is een van de meest succesvolle sprinters aller tijden en heeft naast zijn sportieve carrière ook een passie voor muziek. Hij heeft meerdere keren gezongen en geproduceerd, en heeft zelfs zijn eigen platenlabel opgericht, genaamd Usain Bolt’s Tracks & Records.

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn is een Olympisch kampioen en voormalig skiër. Naast skiën is ze ook een succesvolle ondernemer, en heeft ze haar eigen kledinglijn, LV, en produceert ze documentaires over skiën.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is een succesvolle Formule 1-coureur die zeven wereldtitels heeft gewonnen. Naast zijn racecarrière heeft hij ook een passie voor mode en heeft hij samengewerkt met grote merken zoals Tommy Hilfiger en Puma. Hij heeft ook zijn eigen kledinglijn, genaamd TommyxLewis, en is actief als milieuactivist.